lauantai 3. helmikuuta 2018

Vuorotteluvapaan ensimmäinen kuukausi


 No niin, nyt on ensimmäinen kuukausi lomailtu. Mittään en oo saanu aikaiseksi, mutta ei ole ollut tarkoituskaan:) Tarkoitus oli lomalla tehdä sitä mikä on mukavaa. Niimpä olen iltaisin/öisin valvonut myöhään ja aamuisin nukkunut vielä myöhempään.
Näpsä-käsityökoulussa olen käynyt ja siellä painanut kangasta.

Tein itse painokehikon eli seulan ja siihen sabluunat, puun ja lampaan. Painoin pellavakankaanseen kuviot ja ajattelin tehdä kankaasta itselleni tunikan. Olen myös alkanut virkkaamaan mattoa ontelokuteesta ja se vasta on mukavaa puuhaa. Ensimmäinen virkkaukseni on tähtimatto ja seuraavaksi ajattelin virkata juhannusruusumaton. Esittelen tähtimattoa heti kun saan sen valmiiksi.

Ruuanlaittoon olen nyt panostanut, kun töissä ollessa se on niin hätäistä puuhaa. Olen tehnyt vaarin lempiruokia ja joka päivä jotakin jälkkäriä. Viime viikolla tein jälkkäriksi mm.köyhiäritareita kermavaahdolla ja mansikoilla, mansikkavadelmakiisseliä,mustikkasoppaa ja uuniriisipuuroa. Kyllä vaari tarvitseekin tuhtia evästä, sillä kelit ovat metsässä olleet haasteelliset. Eräänä päivänä kun vaari tuli töistä pelästyin hiukan hänet nähdessäni........

Hän ei siis ole venäläinen sotilas, vaikka kuvasta ja asusta niin voisi päätellä ;) Hän ei itse ollut yhtään huomannut ruhjetta poskessa ennen kuin minä kysyin, että mitä on sattunut? No vaari ei ollut moksiskaan vaan sanoin, että kas jaa, joku oksa on raapaissut. Meillä eletään nyt siis entista vanhanaikaisemmin. Mammeli on hellan ja vaarin välissä ja sehän sopii minulle vaikka feministit olisivat varmaan kauhuissaan :)

4 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Kivan näköistä kankaanpainantaa. Olen itekin joskus sitä harrastanut.
Nauti lomastasi ja tee sitä mitä huvittaa, oikein mukavaa vuorotteluvapaata! Kauanko sitä kestää?

Sumi kirjoitti...

Ihanalta kuullostaa vuorotteluvapaasi, mukavaa eloa ja oloa.
Ihmisen pitää saada tehdä itselleen sopivia asioita. Jos se on kokkailua ja käsitöitä, niin hienoa! Feminismi on hyvä aate, mutta liian pitkälle vietynä rajoittava. Niin kuin mikä tahansa ylilyötynä.
Onneksi risu ei ollut osunut vaarin silmään!

Päden paja kirjoitti...

Voi miten kivannäköistä kangasta! Kaikkea sitä sattuukin, onneksi ei ole risu napsahtanut silmään! Leppoisaa vuorottelu vapaata:)

MaMMeli kirjoitti...

Hei Eeviregina! Vuorotteluvapaa kestää elokuuhun asti. Nyt "nukun talviunta" ja keväällä sitten toivon saavani enemmän aikaiseksi sisällä ja ulkona:)