tiistai 16. marraskuuta 2010

Hei Hanne ja muut ihanaiset naiset :)

Hanne kyseli, että kertoisin joulusuunnitelmistani lisää, kun kerroin täällä, että laitan ylös vihkoon suunnitelmia joululahjojen ostoista, joulusiivouksista, jouluruokien- ja leipomusten tekemisestä, koristeluista ym.

Aloitankin nyt suunnitelmieni kertomisen tänään:
Tänä jouluna aion koristella salin valkoisilla ja hopeisilla joulukoristeilla ja kukilla. Keittiön ja ruokailuerkkerin taas puna-vihreäksi. Ruokailuerkkeriin haluan vihreän koristellun kranssin katosta roikkumaan. Yläkerran aulan koristelu on vielä avoinna.....
Saliin tulee oma kuusi ja yläkerran aulaan omansa. Vielä en tiedä tuoko pukki lahjat ylä- vai alakertaan???
Joka vuosi teen porkkana-, lanttu ja perunalaatikot äitini ohjeella.

Porkkanalaatikko

n. 1 kg porkkanoita
1 1/2 dl riisiä
1/2 l vettä
1/2 l maitoa
suolaa
n. 2 rkl siirappia
1 muna
voita, korppujauhoja ja siirappia

Itse teen ainakin kaksinkertaisena ohjeen.

Keitä porkkanat kypsiksi. Keitä myös riisit vedessä melkein kypsiksi. Lisää maito ja kiehauta. Survo porkkanat ja lisää riiripuuro porkkanasoseeseen. Mausta ja lisää muna.
Laita sose vuokiin ja lisää muutama voinokare, korppujauhoja ja siirappia nauhana. Paista 175 c......en osaa sanoa aikaa, mutta kun ovat kauniin ruskeita.
Perunalaatikko

2kg perunoita
1 1/2 -2 dl vehnäjauhoja
3 1/2 tl suolaa
3 rkl siirappia( maun mukaan)
1/2 tl jauh. maustepippuria
1/2 tl muskottia
maitoa
voita

Keitä perunat kuorinneen kypsiksi. Kuori kuumana perunat ja soseuta. Lisää osa vehnäjauhoista ja laita sose 50 asteiseen uuniin imeltymään. Imellytä 4 h kannen alla, välillä lisäten vehnäjauhoja ja sekoita. Imellyttämisen jälkeen lisää maitoa niin, että saat vellimäisen seoksen. Lisää mausteet. jaa vuokiin niin, että jää tilaa "kuohumiselle". Lisää voinokareita pinnalle. Paista 160 astetta taas niin, että laatikot on kauniin ruskeita.
Imelletyn perunalaatikon teko vie aikaa, mutta maksaa vaivan, kun se on NIIN hyvää:)

Lisää joulusuunnitelmia kirjoittelen, kun päähän pälkähtää :)

NIIN ja kurkku ei ole enää kipeä ja kunto on muutenkin jo PALJON parempi..Kiitos kaikille paranemistoivotuksista :)

KIITOS myös kiinnostuksesta, vaarin seurakuntavaalien osalta....Vaari pääsi, kuin pääsikin läpi ja ihan kivalla äänimäärällä....

14 kommenttia:

Elämän Helmiä kirjoitti...

Voi kiitos noista resepteistä, minä, vaikka tähän ikään jo ennättänyt, en ole vielä ikinä itse tehnyt laatikoita. Jospa tässä vaikka noilla sinun ohjeillasi kokeilisi tänä jouluna kokata.
-päivi-

Johanna kirjoitti...

Tulipas niin jouluinen tunnelma kun luki postaustasi läpi, kiitos :) Täytyypäs napata reseptit talteen.

TirriLiisa kirjoitti...

Ihanan mukavaa joulun odotusta!!!

Katja kirjoitti...

Minäkin tykkään tehdä laatikot itse. Imellettyä perunalaatikkoa on oltava ihan ehdottomasti!

Miten kävi vaaleissa?

Minna Perälä kirjoitti...

Ihanaa suunnitelmallisuutta! Sana sali ja kuusi saavat jo heti unelmoimaan kartanojoulusta :))

Kiitokset myös ruokaohjeista, olet niin kiltti kun jaksoit kirjoittaa vielä ohjeet meille muillekin :))

Terkuin Minnamarika

JaanaElina kirjoitti...

Kiitos laatikko-ohjeista.Uudet ohjeet ovat aina kivoja.

Mukava lukea toisten joulusuunnitelmia.

Ihana kuusikuva.

Kiva että kurkku on jo parempi.

Onnistuko se possun teko.

tuksu kirjoitti...

Aika ihanat suunnitelmat sulla :)
Mulla on aika tismalleen samanlaiset reseptit. Porkkanalaatikko saatu äidiltä, perunalaatikko anopilta opittu.
Ja tänä vuonna teen hyvissä ajoin, pakkaseen laatikot itse :) *hymyilee* meille on tulossa semmonen ihana sukupolvien joulu :)
joten puuhaa on ja paljon, siksi on hyvä aloittaa ajoissa, tehdä hiukkasen joka päivä ja siinä samalla nautiskella joulun tunnelmaa :)
Mukavaa viikon jatkoo
tuksu

annamari kirjoitti...

Onnea Vaarille ja koko perheelle tietysti!

Ja kiitos Mammeli laatikkoresepteistä! <3

Elmiira kirjoitti...

Omatekoiset laatikot maistuu joululta. Tuo kuusikuva on kaunis.

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa! Laatikoita oon tehnyut muutamana vuonna joulubasaariin myyntiin ja menevät kuin kuumille kiville :)

Eva-Liisa kirjoitti...

Kuulostaapa ihanalle nuo suunnitelmasi!! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. TOsi kaunis kuusi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa Mammeli, ihanaa .. kiitos kun huomioit toiveita :) Kuten huomaat moni muukin kiittää. Vaikka meillä kaikilla "vanhemmilla emännillä" on varmaanki ne omat tapamme ja tottumuksemme, on silti mukavaa päästä kurkistamaan toistenkin Joulunviettotapoihin ja tarjottaviin ruokiin. Aina sieltä joitain uusia vinkkejä omaanki käyttöön löytyy. Mukava että myös ohjeet jaksoit naputella .. ovat ainaki monesti kokeiltuja ja hyviksi todettuja ... siis rohkeesti vaan tekemään näillä ohjeilla :-)
Tosi kauniit koristelusuunitelmat sulla on ..
Niinhän sitä sanotaan et ruokahalu kasvaa syödessä .. jään odottelemaan lisää jouluisia mietteitäsi. ( joka joulu haluun pöytään ainaki yhden uudenlaisen salaatin rosollin ja perunasalaatin rinnalle ... mikähän se voisi olla :))
hih.. vaikka tää ei ookkaa mikään ruokablogi niin kyllähän Kivimäessäkin syödään sisustuksen lomassa.. oikein mukavaa loppuviikkoa Mammeli terkkusin hanne

Taina kirjoitti...

Tervehdys sinne Kivimäkeen!! Täällä ollut blogailun kanssa hiljaiseloa kun kovalevy simahti ja kone korjauksessa pitkään. Joulua suunnittelen minäkin jo kovaa vauhtia. Ensin on tietenkin työpaikan joulutohinat,kinkunpaistoineen ja laatikoineen:)) Teen myös laatikot itse ja paistan ne aattona leivinuunissa.Koristelu alkaa meillä ensimmäisenä adventtina. Onnea teidän vaarille !!!

Riitta kirjoitti...

Voi miten hyvällä mallilla suunnitelmat!!! Tulin kertomaan että sain pienen possun tehtyä, ehkä puolisen senttiä ois voinu selkä kappale olla pitempi, typistin sit vähäsen kärsän pituudesta, HYVÄ tuli! Pitäis vielä iso possunen kokeilla :)