Taikina odottamassa leipojaa...toinen satsi lusikkaleipiä paistettu....huonoja tuli siis vieläkin epäonnistuneempia kuin eilen:/ Vaihdoin soodan leivinjauhoihin ja lisäsin vehnäjauhoja, mutta edelleen murenee liikaa.......Täytyy varmaan vielä kokeilla kolmannen kerran ja jos ei sittekään onnistu, täytyy kai luovuttaa. Vaari kyllä sanoi, että ei ikinä ole syönyt yhtä hyviä ;)
Punaista puuvillakangasta ostin ja aloin ompelemaan nauhoja.....
tähän mustaviinimarjakranssiin. Läheltä tämä kranssi tuoksuu mustalleviinimarjalle, mutta kauenpaa ei.
Keittiön pöydän päällä tämä nyt on ja koko illan sitä väkersin. Vaari kysyi, että ihanko totta tämä risukasa laitetaan pöydän päälle ? Ja minä vastasin, että juu, juu...koukku vaan kattoon ja sassiin. Huomenna katson uusin silmin ja mietin laittaisinko rusetit lyhyemmäksi ja laitanko vanhanaikaiset kynttilänpidikkeet koristeeksi siihen. Jotenkin hommat ei nyt suju....täytyy kai mennä nukkumaan.
15 kommenttia:
No höh! Noi meitin Vaarit on joskus niin yltiöromanttisia...vai oliko se rappioromanttisia...ne on oppinu, että kuivilla risuilla pannaan tuli uuniin, tai hellaan...
*nauraa*
Mutta älä lannistu, tuo risukasaksi kutsumasi näyttää täältä katsottuna kauniilta kranssilta :)
ja jos Vaari sanoo, että lusikkaleivät on parhaita, niin usko se:)
Mukavaa unta sinne
tuksu
Tosiaan, hienohan tuo kranssi on ja leipomuksissa maku on tärkein :)
Vaikka kyllähän se jää harmittamaan, jos ei täydellisesti onnistu. Miulle kävi samoin ylioppilasjuhlien leivosten kanssa, niistä tuli liian kuivia ja murenevia. Kyllä niitä syötiin, mutta...
Pidä sooda edelleen taikinassa, mutta lisää perunajauhoa ;)
Minun vastaavissa ohjeissa ainakin niitä on ja niillä pelaan oikean koostumuksen saavuttamiseksi. Voin laittaa illalla niiden ohjeen tänne, jos haluat.
Ylläolevaan minun viestiin sen verran korjausta, löysin sinun ohjeen alta ja ainakin sinulla on sokeria liikaa muihin määriin nähden, koetappa 1½dl sokeria 2dl sijaan.
Liika sokeri muuttaa taikinaa juuri hajoavaisemmaksi.
Tulipa ihana kranssi!
Kyllä vaari on kultainen, kun sanoi, että ei ole ikinää parempia syönyt. Totta se varmaan olikin ja mukuhan se on pääasia...:)
Joo minäkin vähentäisin sokerin määrää. Mun hyväksi havaitussa ohjeessa on 250g voita ja 1,5 dl sokeria. Minä laitan soodaa lusikkaleipätaikinaan.
Oikein kauniin kranssin oot tehnyt. Ite täällä kateellisena katselen muiden tekemisiä ja ite en saa mitään aikaiseksi :(
Minusta tuo kranssi on kaunis! Minä huolisin sen ihan tältä istumalta oman ruokapöytäni päälle! Meillä isäntä ei myöskään ymmärrä oikein noiden risutöiden päälle... Ja minusta ne on niin kauniita! VArmaan se on niin, kuin tuossa ylhäällä mainittiin, että risut kuuluu miesten mielestä sytykkeiksi :). Mutta sanoisin tähän pohojalaasittain "rumaanen on komiaa"!
Kaunis kranssi!! Oi kun hymyilytti tuo vaarin kysymys, se oli niin .. öö.. miesmäinen (?) ;D.
Heipsistä hei Mammeli !
Niinhän se on et ei ne hommat aina suju täälläkään ... ei nytkään .. joululeivät on uunissa, mutta eivät näytä siltä kuin pitäis.. uuh... tuo risukranssi on oikeesti hyvän näkönen. Meijän pappa on kans semmonen vänkyrä et sekään ei meinaa tajuta miun risutöitä .. uuniin vaan ... hih.. semmosia ne ukkeli-kullat on :) Ahkerana oot ollu et melkein kateeks käy :-) t. hanne
Hei!
Kiva, jos viitsit hyvä anonyymi laittaa ohjetta, että pääsisin vielä kerran kokeilemaan, josko onnistuisi :)
Aivan ihana kranssi, punaiset nauhat näyttää kauniilta noin ♥
Lusikkaleipäsi varmasti hyviä, kuten vaari sanoi :)
Kaunishan kranssista tuli...nuo miehet ei aina ymmärrä meitä naisia...mullakin olohuoneen pöydän yläpuolella on rautalankakranssi kera jouluvalojen,mut mies ei tykkää siitä yhtään..ja minusta se on NIIN kaunis,omassa karheudessaan...
Anonyymi täällä.
Elikkäs tällä ohjeella teen.
250g voita
1,5 dl sokeria
2tl van.sok
5,5dl jauhoja
1tl soodaa
Alkuperäisessä ohjeessa oli 5 dl jauhoja, mut mä laitan 5,5dl.
Sit toinen ohje jolla myös teen.
200g voita
150g sokeria
3tl van.sok.
250g jauhoja
1tl soodaa+leivinjauhetta eli 0,5+0,5 kumpaakin
Tuota ylimmäistä käytän useammin , ja ainakin sillä saan onnistumaan oikein hyviä pikkuleipiä. paistan 175 asteessa.
Toivottavasti seuraava satsi onnistuu. Tosin lusikkaleivät ovat aina hyviä vaiks vähän mureniskin.
Kiitos ohjeesta, kokeilen varmaan viikonloppuna :)
Ja lusikkaleipiin pitää olla puolikarkeita vehnäjauhoja. Kruunu-merkkisiet on parhaita.. nimim.tuhansia lusikkaleipiä lusikoinut
Lähetä kommentti