maanantai 6. toukokuuta 2013

Gluteeniton herkku

 Hei tässä pirkasta tämä gluteenittoman herkun ohje jota aion minäkin kokeilla yhdeksi lakkiaisherkuksi.

Ainekset14 annosta
Pohja
1 ps (125 g)Pirkka hasselpähkinärouhetta
1 dlsokeria
3kananmunan valkuaista
Täyte
1/2 dlsokeria
3kananmunan keltuaista
3 dlPirkka vispikermaa
100 gvalkosuklaata
1 pkt (180 g)Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
2vanilliinisokeria
1 rklsitruunanmehua
Pinnalle
1 dlPirkka vispikermaa
1kiivi
Vaihe 1
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan alareuna. Levitä marenkiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vaihe 2
Vatkaa sokeri ja keltuaiset keskenään vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti.
Vaihe 3
Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa. Mausta vanilliinisokerilla ja sitruunanmehulla. Sekoita joukkoon myös muna-sokerivaahto. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos jäähtyneelle pohjalle. Pakasta yön yli.
Vaihe 4
Nosta kakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoamista. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota koristeeksi kakun pintaan reunoja myöten. Koristele kakku kiivillä tai muilla hedelmillä tai marjoilla.








Tämä ilta on mennyt kukkakorviksia väsätessä ja yläkerran hyllykköä siivotessa.....Iltapäiväunetkin otin, kun töistä tulin ja olin syönyt. Neiti oli tehnyt makkarasopan töissä kävijöille ja hyvältä maistui:)





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tee kuule kaikkea kaksin- eikun kolminkertainen määrä, sillä kun näitä herkkuja täällä esittelet, niin teille saattaapi tupsahtaa melkoinen vierasjoukko... eiks se nimittäin etiketin mukaan niin ole, että lakkiaisiin saa mennä kutsumatta?? :-)