Hei tässä pirkasta tämä gluteenittoman herkun ohje jota aion minäkin kokeilla yhdeksi lakkiaisherkuksi. |
---|
Ainekset | 14 annosta |
---|---|
Pohja | |
1 ps (125 g) | Pirkka hasselpähkinärouhetta |
1 dl | sokeria |
3 | kananmunan valkuaista |
Täyte | |
1/2 dl | sokeria |
3 | kananmunan keltuaista |
3 dl | Pirkka vispikermaa |
100 g | valkosuklaata |
1 pkt (180 g) | Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa |
2 | vanilliinisokeria |
1 rkl | sitruunanmehua |
Pinnalle | |
1 dl | Pirkka vispikermaa |
1 | kiivi |
Vaihe 1
Vatkaa
valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon
hasselpähkinärouhe. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
Voitele vuoan alareuna. Levitä marenkiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vaihe 2
Vatkaa
sokeri ja keltuaiset keskenään vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sulata
valkosuklaa mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä,
jotta suklaa sulaa tasaisesti.
Vaihe 3
Sekoita
tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa. Mausta vanilliinisokerilla ja
sitruunanmehulla. Sekoita joukkoon myös muna-sokerivaahto. Lisää lopuksi
kermavaahto. Kaada seos jäähtyneelle pohjalle. Pakasta yön yli.
Vaihe 4
Nosta
kakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoamista. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja pursota koristeeksi kakun pintaan reunoja myöten. Koristele kakku
kiivillä tai muilla hedelmillä tai marjoilla.Tämä ilta on mennyt kukkakorviksia väsätessä ja yläkerran hyllykköä siivotessa.....Iltapäiväunetkin otin, kun töistä tulin ja olin syönyt. Neiti oli tehnyt makkarasopan töissä kävijöille ja hyvältä maistui:) | ||
1 kommentti:
Tee kuule kaikkea kaksin- eikun kolminkertainen määrä, sillä kun näitä herkkuja täällä esittelet, niin teille saattaapi tupsahtaa melkoinen vierasjoukko... eiks se nimittäin etiketin mukaan niin ole, että lakkiaisiin saa mennä kutsumatta?? :-)
Lähetä kommentti