| Hei tässä pirkasta tämä gluteenittoman herkun ohje jota aion minäkin kokeilla yhdeksi lakkiaisherkuksi. |
|---|
| Ainekset | 14 annosta |
|---|---|
| Pohja | |
| 1 ps (125 g) | Pirkka hasselpähkinärouhetta |
| 1 dl | sokeria |
| 3 | kananmunan valkuaista |
| Täyte | |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 | kananmunan keltuaista |
| 3 dl | Pirkka vispikermaa |
| 100 g | valkosuklaata |
| 1 pkt (180 g) | Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 | vanilliinisokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| Pinnalle | |
| 1 dl | Pirkka vispikermaa |
| 1 | kiivi |
Vaihe 1
Vatkaa
valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon
hasselpähkinärouhe. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
Voitele vuoan alareuna. Levitä marenkiseos tasaisesti vuoan pohjalle.
Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Vaihe 2
Vatkaa
sokeri ja keltuaiset keskenään vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sulata
valkosuklaa mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä,
jotta suklaa sulaa tasaisesti.
Vaihe 3
Sekoita
tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa. Mausta vanilliinisokerilla ja
sitruunanmehulla. Sekoita joukkoon myös muna-sokerivaahto. Lisää lopuksi
kermavaahto. Kaada seos jäähtyneelle pohjalle. Pakasta yön yli.
Vaihe 4
Nosta
kakku tarjoiluvadille hetki ennen tarjoamista. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja pursota koristeeksi kakun pintaan reunoja myöten. Koristele kakku
kiivillä tai muilla hedelmillä tai marjoilla.| Tämä ilta on mennyt kukkakorviksia väsätessä ja yläkerran hyllykköä siivotessa.....Iltapäiväunetkin otin, kun töistä tulin ja olin syönyt. Neiti oli tehnyt makkarasopan töissä kävijöille ja hyvältä maistui:) | ||

1 kommentti:
Tee kuule kaikkea kaksin- eikun kolminkertainen määrä, sillä kun näitä herkkuja täällä esittelet, niin teille saattaapi tupsahtaa melkoinen vierasjoukko... eiks se nimittäin etiketin mukaan niin ole, että lakkiaisiin saa mennä kutsumatta?? :-)
Lähetä kommentti