keskiviikko 13. marraskuuta 2013

No joko ne tontut liikkuu?

Kadehtien olen kuunnellut naapurin poikien(lastenlasten) kertomuksia heidän pihapiirissä liikkuvasta tontusta. Milloin tonttu on kurkkinut ikkunan takana ja milloin jättänyt viestejä. Eräänä päivänä tonttu oli jättänyt lapun missä luki, että naapurin pojat ovat vilkkaita, mutta kilttejä poikia;) Tontun vierailuista kertoo enimmäkseen keskinmmäinen poika ihmeissään.....Tonttu tulee kuulemma aina silloin kurkkimaan, kun vanhin pojista on postia hakemassa;) Mamma ei ole tonttua vielä sattunut näkemään, ei edes tonttulakin vilausta!

No nyt on kai meilläkin sitten tonttu vieraillut, sillä ensimmäiset joululahjat on jo hankittu/tehty. Siivous ja leipojatonttuja vielä odotellaan.....Toivottavasti ehtivät tänne meidänkin mäkeen sillä mammelia ei nuo siivoushommat oikein kiinnosta;) Kiukkuisena täällä mamma on viime päivinä ollut kun ompelukone on reistannut ja paljon pitäisi keritä vielä joulumyyjäisiin ompelemaan......Luulen, että naapurin keskimmäinen tonttu on käynyt vähän säätelemässä mamman ompelukonetta ja siksi se temppuilee. No ensi viikolla Vaari vie koneen Jämsään huoltoon, jotta mamma saadaan vähän paremmalle tuulelle. Muutenkin on mamman pipoa kiristänyt vaikka aihetta ei ole kummemmin ollut.....kai se on tämä pimeys, joka välillä tuppaa pipoonkin;)

6 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Jos näet sitä ahkeraa siivoustonttua niin käske se tänne suuntaan myös ;) Toivotaan että kone tulee huollosta entistä ehompana !

suvi kirjoitti...

Riitalle:täällä siivoustonttu ahertaa jo ;)
Muita tonttuja ei vielä ole nähtykään...

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon ainakin huomannut, et nuo ikävät vaihdevuodet tuovat mukanaan myös mielialan muutokset =( Nyt ajattelin kokeilla tohtori Tolosen rohtoja. Saas nähdä saisko niistä apua. En mää ennen oo ollut tälläinen, joten jostakin se syy pitää löytää tähän mielialaan.

Tsemppii meille kaikkille =)

Tarja

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Voi olisko jo tonttuja liikkeellä. Tarttis tulla meille päinkin tuomaan pikkasen piristystä.
Nii, noista vaihde, vaihe mikä lie vuosista, onkohan mulle tullu ne uudestaan, tai johtuneeko lääkkeistä, kun hikoilukohtaus yllättää ku hiukanki jottain teen. Äsken kokosin pyykkiä koneeseen ja hiki puhki otsalle välittömästi. Vooiih jotta harmittaa, ku mont vuotta jo puskenu hikee pinnalle.

unelmienpuoti kirjoitti...

Kiva, että siellä päin jo tontut kovasti liikuskelee.Täällä en ole tonttuja nähnyt mutta toivottavasti ne tännekin päin tulevat pian liikuskelemaan. Mukavaa Marraskuun jatkoa <3

Eeviregina kirjoitti...

Kai täälläkin on lahjanhankintatonttu ollut liikkeellä tosi aikaisin, kun veimme lahjat Israeliin jo lokakuussa...
Muuten ei ole vielä siivoiltu eikä muutakaan joulua järjestelty. Joulukortteja on askarreltu ja joulupostia kaukomaille touhuttu.
Harmi, kun tänä syksynä jää Tampereen messut sivuun, olisin halunnut tavata Mammeliakin!
Mukavaa messuilupäivää!