maanantai 20. joulukuuta 2010

Viimeiset leivonnaiset ennen joulua

Tänään jo töissä päätin, että leivon vielä pari juttua ja sitten keskityn paikkojen kunnostamiseen. Tarmoa uhkuen tulin töistä ja aloin heti touhuamaan, koska itseni tuntien tiesin, että jos tietokoneelle eksyn on ilta menetetty;)
Ensi tein daim-muffinsseja tällä ohjeella:

150g margariiniä
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 levyä daim-suklaata rouheena
1 1/2 dl kermamaitoa

Marg. ja sokeri vaahdotetaan, lisätään kananmunat yksitellen vaahtoon. Lisätään vehnäjauho/leivinjauhe/suklaarouheseos vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan kevyesti sekoittaen.
Laita taikinaa muffinssi vuokiin n. ruokalusikallinen ja laita sitten jokaiseen vuokaan yksi pala daim-suklaata. Lisää taikinaa vuokiin. Annoksesta tuli 14 isompaa muffinssia. Paista 225 astetta n. 12-15 min.
Mangohyydykekakku on meidän kaikkien suosikki, koska se ei ole liian makea.

Kakun ohje:
Irtopohjavuokaan

Pohja:
70 g voita tai marg.
200gdigestive keksinmuruja

4 liivatelehteä
200 g viola tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniliasokeria
2 munankeltuaista
3 munanvalkuaista
2 purkkia piltti mangososetta
3 dl kermaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Tuorejuusto ja sokerit sekoita yhteen. Seokseen lisätään mangososeet. Keltuaiset vatkataan erikseen ja lisätään. Valkuaiset vatkataan myös erikseen vaahdoksi. Kerma myös vatkataan vaahdoksi. Liivatelehdet puristetaan kuivaksi ja sulatetaan kuumaan mehutilkkaan( pilttipurkkiin voi lisätä vettä ja kuumentaa mikrossa). Vaahdot lisätään seokseen ja lopuksi liivatelehtimehu. Kaada seos keksipojan päälle ja laita kylmään( itse pakastan tässä vaiheessa) Vähän ennen tarjoilua teen mangokiilteen päälle.

KIILLE: 1 purkki mangososetta
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Sitten vielä viimeinen herkku:

Kaarinan jätskihyvä

Digestivekeksinmuruja tai joulupiparinmuruja lasivuuan pohjalle (lasinen piirakka vuoka n. 30 cm)

3 munan keltuaista
2 dl sokeria
120 g tuorejuustoa
3 dl kermaa
3 munan valkuaista

Munan keltuaiset ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään tuorejuusto. Kerma vatkataan vaahdoksi. Valkuaiset vatkataan vaahdoksi. Vaahdot lisätään seokseen. seos kaadetaan keksinmurujen päälle. Pakastetaan ja nautitaan kylmänä. Keksin muruja voi myös laittaa päälle ennen tarjoilua.

Jos ja kun ohjeet vaikuttaa sekavilta niin kysykää vain lisäohjeita!

Jouluaattona meille tulee esikoinen perheineen, joulupäivänä pojat puolisoineen ja Pikku-Akseli. Tapanina vaarin ja mammelin vanhemmat. Herkkuja siis tulee syömään muutkin, kuin mammeli, mutta täytyyhän sitä itsekkin vähän maistella;)

Huomenna uudet kujeet voimien mukaan :)

7 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Hiukan kade noista leivonnaisista, minä kun en onnistu noissa puuhissa lainkaan, ohjeetkin näyttää ihan heprealta..voisko se johtua vaan kiinnostuksen puuttesta..jo joku vaan tekee, niin mä kyllä siivoon paikat :)

tuksu kirjoitti...

Oi, mitä herkkuja sää siellä olet valmistellutkin :)
Meillä alkaa tosi siivoukset huomenna :)
Oikein mukavia, touhukkaita päiviä sinne
tuksu

Elämän Helmiä kirjoitti...

Mahtavat herkut, namskis!
Mukavaa joulunalusta!
-päivi-

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Nam.... varmasti maistuvat hyvältä,
mutta valitettavasti täällää on samanlainen leipuri, mitä tuo Jaana kertoo olevansa..:)

Sirutuuli kirjoitti...

Herkullisen näköistä :)
Miunkin pitäisi vielä leipoa, mutta ihan peruskakkuja ja pullaa vaan. Yhtään ei huvittaisi, koko ajan olen keksimässä kaikkea muuta tekemistä :)
Sen takia täytyy niin paljon leipoa, kun lupasin iskälle ja äitillekin viedä ♥ Mutta kyllä tää leipomiskonekin (mie) kohta käyntiin lähtee :)

Mari kirjoitti...

Kuulostaa kyllä molemmat hyville, nam!

Anonyymi kirjoitti...

Heipsistä hei Mammeli !
Heti iskin kiinni noihin ohjeisiin ja meinaan myös toteuttaa ... meille on myös tulossa kaikki lapset perheineen ja myös minun isäni viettää joulua kanssamme.Huomenna saapuu jo ensimmäinen erä :)
Oikein rentouttavaa ja mukavaa joulua perheesi parissa Mammeli t. hanne