maanantai 1. helmikuuta 2016

Mummilassa

 Eilen olimme kyläilemässä Mummilassa siis äidilläni ja Isäpuolellani. Perheelliset lapsemmekin olivat siellä pesueineen. Ei ollut mitään juhlaa, mutta kahvittelimme ja jutustelimme.
 Tämä kuvassa oleva Martta-nukke on äitini, jonka hän sai pienenä lapsena. Se on siis n.80 vuotta vanha. Se oli aika kurjassa jamassa vanhan torpan kaapin päällä. Tarkemmin sanottuna Martasta oli vain kolhuinen pää jäljellä. Eräänä päivänä n.10 vuotta sitten sai ajatuksen viedä Martan nukketohtorille. En muista enää tohtorin nimeä, mutta hän asui Jyväskylässä. Tohtori täti teki nukelle vanhojen kaavojen mukaan marttojen vartalon ja päätä vähän ehosti kuitenkin pitäen sen alkuperäisenä. Hän ompeli sille mekon ja pikkuhousut sekä kutoi töppöset.

Annoin sen sitten äidille joululahjaksi ja hän tunnisti Marttansa heti vaikka Martta oli uudistunut melkolailla .No nyt tämä Mummin aarre istuu äidin sohvalla ja sitä käy lapsenlapsenlapset silittämässä hellästi.
Lastenlapsemme pelasivat lautapelejä ja leikkivät serkkujen kanssa. Mummi ja Pappa olivat varanneet lapsille monenlaista herkkua ja sieltä kotiin lähdettiinkin masut pömpöllään, väsyneinä ja iloisina mukavasta illasta.

3 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Onpa ihanaa, että noin vanha nukke on vielä tallella. Ja ihanaa, että vielä mummi ja pappakin ovat rikastuttamassa nuorimpienkin lastenlasten elämää! Mukavaa helmikuuta Kivimäkeen!

Suvituulia kirjoitti...

Teilläpä onkin ollut mukava reissu. Tuo nukke on kyllä aarre. Kunnioitavaan ikäänkin jo päässyt. Toivottavasti säilyy tallessa tulevatkin vuodet.

Marikki kirjoitti...

Niin kaunis vanha nukke! Ja mikä tunne siinä!♥

Ystäväin, tulin vain ilmoittamaan, että palaan vielä hetkeksi tänne blogilandiaan.
En ole vielä tehnyt postausta, vain vähän gadgetteja muuttelin.
En paljoakaan aio alkaa kiertelee täällä blogilandiassa, mutta silloin tällöin, ystävien luona;)
Helmeilevää helmikuuta, ystävä-kallis!♥