lauantai 6. helmikuuta 2016

Näyttelyn suunnittelua

Huhtikuussa koittaa mahdollinen valmistuminen Näpsä-käsityökoulusta sillä olemme suorittaneet yli 500 tuntia käsityötaiteen perusopintoja. Järjestämme 2 Näpsä-ystävän kanssa yhteisnäyttelyn käsityökeskukseen. Lopputyöksi voi tehdäportfolion tai järjestää näyttelyn. Opettajamme arvioivat sitten meidät opiskeluajan, näyttelyn ja keskustelun pohjalta.

Kuvassa itse värjäämistä langoista kudottu huivi.

Me valmistuvat olemme aloittaneet jo näyttelyn suunnittelun. Jokainen meistä ottaa 2 osa-aluetta, jotka tuntuu omimmalta ja tuo näyttelyyn töitä sekä esittelee ns. työnäytöksenä tältä alueelta. Itse haluan ottaa villan ja sen värjäyksen ym. ja kierrätysmateriaalien käyttön käsitöissä ja askarteluissa.

Kuvassa Lyylikoiralle villapaita, joka on tehty vanhan villapaidan hihasta ja vanhasta tyynyliinan pitsistä.
Koruja olen paljon tehnyt napeista, vanhoista kelloista, kukon sulista ym.

Ystäväni ottavat alueekseen rautalankatyöt, kirjan tekemisen alusta asti, luonnonmateriaalit ja kankaan värjäyksen. Kokoonnumme vielä suunnittelemaan yhdessä muutaman kerran. Itse pitäisi nyt saada aikaiseksi kirjallinenkin pohdinta Näpsä-ajasta.

En kuitenkaan meinaa Näpsää lopettaa vaikka valmistuisinkin. Ajattelin käydä sitä jatkossakin, koska siellä on niin kivaa, mukavia samanhenkisiä ihmisiä, ihana miljöö ja uusia ideoita, oppia sekä ihanat opettajat.

1 kommentti:

Kankuritar kirjoitti...

Huomenta, seikkailin aikani kuluksi täällä blogimaailmassa ja pysähdyin lukemaan blogiasi. Kauniin huivin olet kutonut. Onnea näyttelyynne.